4 st Kycklingfiléer
Salt
Citronpeppar
Olivolja
Smör
3 st vitlöksklyftor
Pressa två citroner
Riv citronskal från en citron
3 dl grädde
Körsbärstomater
Färsk basilika
1. Krydda kycklingen med salt och citronpeppar
2. Stek kycklingen i olja på mellanhög värme tills den blir gyllenbrun och genomstekt, ca 10 min på varje sida. Lägg sedan kycklingen åt sidan och gör såsen i stekpannan.
3. Smält smöret, släng i vitlöken och rör om tills det doftar. Pressa sen i citronerna, riv ned citronskalet och häll i grädden. Lägg sen i körsbärstomaterna, hackad basilika och skär i citronklyftor. Låt stå och puttra i ett par minuter och lägg sen tillbaka kycklingen i stekpannan.
4. Servera med ris
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng