Placeholder

Kyckling

Ingredienser

4 st Kycklingfiléer
Salt
Citronpeppar
Olivolja
Smör
3 st vitlöksklyftor
Pressa två citroner
Riv citronskal från en citron
3 dl grädde
Körsbärstomater
Färsk basilika

Gör så här

1. Krydda kycklingen med salt och citronpeppar
2. Stek kycklingen i olja på mellanhög värme tills den blir gyllenbrun och genomstekt, ca 10 min på varje sida. Lägg sedan kycklingen åt sidan och gör såsen i stekpannan.
3. Smält smöret, släng i vitlöken och rör om tills det doftar. Pressa sen i citronerna, riv ned citronskalet och häll i grädden. Lägg sen i körsbärstomaterna, hackad basilika och skär i citronklyftor. Låt stå och puttra i ett par minuter och lägg sen tillbaka kycklingen i stekpannan.
4. Servera med ris

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr