800 g Kycklinglårfilé
Eller kycklingfilé om du hellre vill
75 g Purjolök
2 deciliter Smetana
Eller creme fraiche om du inte hittar Smetana
2 deciliter Grädde
0,50 dl Hackad persilja
2 st Vitlöksklyftor
1,50 msk Dijonsenap
1 tsk Paprikapulver
150 g Riven ost
Örtsalt
Nymalen svartpeppar
1. Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
2. Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
3. Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng