Placeholder

Kyckling under täcke

Ingredienser

800 g Kycklinglårfilé
Eller kycklingfilé om du hellre vill
75 g Purjolök
2 deciliter Smetana
Eller creme fraiche om du inte hittar Smetana
2 deciliter Grädde
0,50 dl Hackad persilja
2 st Vitlöksklyftor
1,50 msk Dijonsenap
1 tsk Paprikapulver
150 g Riven ost
Örtsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
2. Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
3. Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.