Placeholder

Kyckling med lök och paprika

Ingredienser

1 kyckling, ca 1,2 kg
ca 1 l potatis
1 - 2 röda paprikor
3 msk matolja
ca 20 smålökar
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl buljong

Gör så här

1. Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 delar. Skölj och skala potatisen och skär dem i tärningar. Skölj och dela paprikan, ta noga bort alla kärnor och skär i små tärningar.

2. Värm upp oljan i en stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i oljan och se till att den får fin färg runtom. Ta upp kycklingbitarna.

3. Bryn potatisen försiktigt i oljan. Minska värmen något när den börjar bli brun. Tillsätt lök och paprika. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Krydda med salt och peppar och häll i buljongen.

4. Lägg på kycklingbitarna och låt allt eftersteka på svag, jämn värme ca 20 minuter. Lägg gärna lock på pannan eller grytan. Pröva så att kycklingen är genomstekt.

5. Servera rätten direkt ur pannan eller lägg upp dem på fat, gärna med en skål frisk sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.