1 kyckling, ca 1,2 kg
ca 1 l potatis
1 - 2 röda paprikor
3 msk matolja
ca 20 smålökar
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl buljong
1. Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 delar. Skölj och skala potatisen och skär dem i tärningar. Skölj och dela paprikan, ta noga bort alla kärnor och skär i små tärningar.
2. Värm upp oljan i en stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i oljan och se till att den får fin färg runtom. Ta upp kycklingbitarna.
3. Bryn potatisen försiktigt i oljan. Minska värmen något när den börjar bli brun. Tillsätt lök och paprika. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Krydda med salt och peppar och häll i buljongen.
4. Lägg på kycklingbitarna och låt allt eftersteka på svag, jämn värme ca 20 minuter. Lägg gärna lock på pannan eller grytan. Pröva så att kycklingen är genomstekt.
5. Servera rätten direkt ur pannan eller lägg upp dem på fat, gärna med en skål frisk sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria