Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 l färsk blandsvamp
150g fetaost
1 röd lök
10 bitar soltorkade tomater (i olja)
salt, peppar, timjan
1 knippe solrosskott
Lättkokta grönsaker:
10 st primörmorötter (små morötter)
100g vaxbönor
100g haricots verts
100g sockerärtor
1 knippe salladslök
Vitlökssås:
1 dl creme fraiche (34%)
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano
1. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tillsammans med smör, hackad vitlök och salt och peppar. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i kycklingen och strössla över svamp. Salta och peppra. Ställ formen in i 25 minuter i 225°C.
2. Skär fetaosten till stavar och strimla rödlök och soltorkade tomater. Fördela ut fetaoststavarna över kycklingen och strössla över tomater och rödlök. Skyffla upp lite svamp ovanpå, krydda och ställ in i ytterligare 10-15 minuter. Kolla att kycklingen är ordentligt tillagad genom att skära ett snitt och kontrollera färgen på köttet.
3. Koka grönsakerna lätt i saltat vatten i cirka 8-10 minuter. Morötterna kan behöva lite längre tid än de övriga grönsakerna.
4. Blanda ihop creme fraiche med vatten, pressad vitlök och kryddor. Ringla allt över kycklingen och toppa med solrosskott.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria