Portioner: 4
16 grillspett i trä
750 g kycklinglårfilé
Marinad:
1 bit ingefära (ca 60 g)
skal och saft från 1 lime, ca 3 msk
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Avokadosalsa:
2 avokado
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka finskuren gräslök
Till servering:
lättgrillad eller stekt salladslök
1. Lägg grillspetten i kallt vatten ca 30 min före grillningen, så bränns de inte lika lätt.
2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera minst 1 timme i kylen
3. Avokadosalsa: Halvera, kärna och gröp ur avokadon. Mosa med yoghurt i en skål. Salta och peppra och strö över gräslök.
4. Vik upp lårfiléerna och trä dem på dubbla spett. Grilla ca 5 min på var sida. Vänd spetten varannan minut. Servera med avokadosalsa och salladslök.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria