Placeholder

kyckling med avokado och chili

Ingredienser

Portioner: 4

16 grillspett i trä
750 g kycklinglårfilé
Marinad:
1 bit ingefära (ca 60 g)
skal och saft från 1 lime, ca 3 msk
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Avokadosalsa:
2 avokado
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka finskuren gräslök
Till servering:
lättgrillad eller stekt salladslök

Gör så här

1. Lägg grillspetten i kallt vatten ca 30 min före grillningen, så bränns de inte lika lätt.

2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera minst 1 timme i kylen

3. Avokadosalsa: Halvera, kärna och gröp ur avokadon. Mosa med yoghurt i en skål. Salta och peppra och strö över gräslök.

4. Vik upp lårfiléerna och trä dem på dubbla spett. Grilla ca 5 min på var sida. Vänd spetten varannan minut. Servera med avokadosalsa och salladslök.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.