•Frysta kycklingklubbor/lår
•1-2 dl Soja
•1 msk matlagningsolja
•Salt o peppar
•1-2 vitlöksklyftor
•1 tsk spiskummin
•1 tsk currypulver
•Basmatiris
•100 g Smör/margarin
• 1 msk vetemjöl
• 1 st Kycklingbuljong
•Currypulver
•2 dl matlagningsgrädde
KYCKLINGEN:
•Sätt ugnen på 175 grader
•Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré
•Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
•Lägg kyckling delarna i en stekpåse tillsammans med lite olja i botten.
• Tillaga i ugnen ca 50 min
RISET:
•Koka ris enligt portion
(1 portion):
Koka upp 5 dl vatten med salt, tillsätt ca 2 dl ris när vattnet kokar.
Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 15 min.
Låt riset vila innan servering!
CURRYSÅS:
•Smält 100 g smör i en gryta och blanda i vetemjölet.
•Tillsätt matlagningsgrädde och lite vatten
•Lägg i 1 kycklingbuljong låt smälta
•Tillsätt currypulver enligt önskad smak
Servera gärna med broccoli eller kokta morötter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st