Kyckling i ugn med ris och hemmagjord currysås

Ingredienser

•Frysta kycklingklubbor/lår
•1-2 dl Soja
•1 msk matlagningsolja
•Salt o peppar
•1-2 vitlöksklyftor
•1 tsk spiskummin
•1 tsk currypulver
•Basmatiris
•100 g Smör/margarin
• 1 msk vetemjöl
• 1 st Kycklingbuljong
•Currypulver
•2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

KYCKLINGEN:
•Sätt ugnen på 175 grader
•Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré
•Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
•Lägg kyckling delarna i en stekpåse tillsammans med lite olja i botten.
• Tillaga i ugnen ca 50 min

RISET:
•Koka ris enligt portion
(1 portion):
Koka upp 5 dl vatten med salt, tillsätt ca 2 dl ris när vattnet kokar.
Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 15 min.
Låt riset vila innan servering!

CURRYSÅS:
•Smält 100 g smör i en gryta och blanda i vetemjölet.
•Tillsätt matlagningsgrädde och lite vatten
•Lägg i 1 kycklingbuljong låt smälta
•Tillsätt currypulver enligt önskad smak

Servera gärna med broccoli eller kokta morötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.