Placeholder

Kyckling i röd curry

Ingredienser

4 port. ris

3-4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1 burk skivade bambuskott (ca 225 g)
3 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1-2 msk kycklingfond
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
1 lime, skal och juice
½ tsk salt

Gör så här

Börja med att koka upp riset.

Börja med att skära kyckling och grönsaker i mindre bitar och lägg i separata skålar.
Skiva moroten i sneda skivor.

Hetta upp rikligt med olja i en panna. Fräs currypastan i några minuter (försiktigt då pastan lätt kan brännas).

Tillsätt grönsakerna och woka dem på hög värme en stund, dock inte för länge, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd.
Ha därefter i kycklingen och stek tills den är någorlunda genomstekt.
Häll i fisksås, kycklingfond, limeskal och juice och till sist kokosmjölken. Rör ihop och låt koka i ytterligare några få minuter.
Smaka av med salt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.