4 port. ris
3-4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1 burk skivade bambuskott (ca 225 g)
3 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1-2 msk kycklingfond
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
1 lime, skal och juice
½ tsk salt
Börja med att koka upp riset.
Börja med att skära kyckling och grönsaker i mindre bitar och lägg i separata skålar.
Skiva moroten i sneda skivor.
Hetta upp rikligt med olja i en panna. Fräs currypastan i några minuter (försiktigt då pastan lätt kan brännas).
Tillsätt grönsakerna och woka dem på hög värme en stund, dock inte för länge, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd.
Ha därefter i kycklingen och stek tills den är någorlunda genomstekt.
Häll i fisksås, kycklingfond, limeskal och juice och till sist kokosmjölken. Rör ihop och låt koka i ytterligare några få minuter.
Smaka av med salt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria