Placeholder

Kyckling i portvin

Ingredienser

1 gödkyckling
0,5 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 msk smör
1,5 dl portvin
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
1 dl vispgrädde

Gör så här

1. Stycka kycklingen i 8 bitar. Blanda vetemjöl, salt, paprika och svartpeppar i en plastpåse och vänd kycklingbitarna i detta.

2. Bryn dem runtom i smöret, slå på portvinet och låt kycklingen småsjuda 15 minuter.

3. Tillsätt finhackad vitlök och skivade färska champinjoner. Häll samtidigt på grädden och låt småputtra ytterligare 10 minuter.

4. Servera med ris och gröna bönor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.