1 kg kycklingfiléer
1 gul lök
4 dl calvados
4 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk torkad dragon
salt
svartpeppar
1. Skär kycklingfiléerna i 4 - 5 bitar. Krydda med salt och peppar. Stek hastigt i smör i het panna - kycklingen ska inte bli färdigstekt utan enbart få stekyta. Ta upp kycklingen ur pannan.
2. Hacka löken och fräs i smör. Häll över calvados och låt puttra in i löken. Häll i grädde, tomatpuré, senap, fond, dragon, salt och peppar.
3. Låt koka upp och lägg i kycklingen. Låt puttra ca 10 minuter tills kycklingen är klar. Om såsen inte täcker kycklingen, vänd bitarna efter halva tiden.
4. Smaka av med mer salt och peppar. Servera med spaghetti och sallad.
5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng