Krispig lax i krämig parmesansås

Ingredienser

4 portioner
600 g Laxfilé Färsk
3 dl Vispgrädde
100 g Parmesanost
1 st Citron - Eko
1 st krukor Gräslök - färsk
2 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar
0.5 msk Olivolja
700 g Potatis Fast

Gör så här

1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.

3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.

Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.

https://www.mathem.se/recept/krispig-lax-i-kramig-parmesansas

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.