Placeholder

Krispig kycklingsallad med rödkål, sockerärter och senapsdressing

Ingredienser

900 g små potatisar
1,5 msk olivolja
1,5 tsk salt
svartpeppar
100 g rödkål
150 g sockerärter
1 röd paprika
1 grillad kyckling
ev rostade pinjenötter

Senapsdressing:
1 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skrubba, torka och dela potatisarna. Lägg dem på en plåt, ringla över olja, salta, peppra och blanda väl. Rosta i ugnen ca 30 minuter.

3. Medan potatisen rostas rensar du kycklingen och strimlar rödkålen, sockerärterna och paprikan tunt.

4. Vispa ihop senap och balsamvinäger i en skål och droppa sedan i oljan medan du fortsätter vispa. Till slut har du en tjock och fin dressing som du smaksätter med litet salt.

5. Blanda potatis, kål och sockerärter på ett stort fat. Lägg på kycklingen, strö ev över rostade pinjenötter och ringla över dressingen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr