400 g kycklingfiléer
smör till stekning
salt
peppar
2 gula lökar
500 g champinjoner
2 dl kycklingbuljong
1 dl grovkornig,
sötstark senap
2 dl vispgrädde
1 pkt bacon
1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek väl i smör i en panna. Salta och peppra. Ta upp kycklingen när den är klar.
2. Skala löken och ansa svampen. Skär i skivor och bryn mjukt i smör i pannan till fin färg. Blanda kyckling, senap och grädde. Häll i pannan med svamp och lägg i kycklingen. Låt sjuda 15 minuter under lock.
3. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer buljong om det blir för tjockt.
4. Under tiden, skär baconet i bitar och stek knaprigt i ugn på bakpappersklädd plåt i 225 grader 10 minuter. Låt rinna av och strö över baconet när pannan ska serveras.
5. Servera med t ex pressad potatis, sallad eller bara en bit gott bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria