Placeholder

Krämig kycklingpanna med svamp, senap och bacon

Ingredienser

400 g kycklingfiléer
smör till stekning
salt
peppar
2 gula lökar
500 g champinjoner
2 dl kycklingbuljong
1 dl grovkornig,
sötstark senap
2 dl vispgrädde
1 pkt bacon

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek väl i smör i en panna. Salta och peppra. Ta upp kycklingen när den är klar.

2. Skala löken och ansa svampen. Skär i skivor och bryn mjukt i smör i pannan till fin färg. Blanda kyckling, senap och grädde. Häll i pannan med svamp och lägg i kycklingen. Låt sjuda 15 minuter under lock.

3. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer buljong om det blir för tjockt.

4. Under tiden, skär baconet i bitar och stek knaprigt i ugn på bakpappersklädd plåt i 225 grader 10 minuter. Låt rinna av och strö över baconet när pannan ska serveras.

5. Servera med t ex pressad potatis, sallad eller bara en bit gott bröd.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.