KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk kycklingfond
3 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)
Ca 2 dl vatten
1 1/2 msk honung
3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)
300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.
2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.
3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.
4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna