KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk kycklingfond
3 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)
Ca 2 dl vatten
1 1/2 msk honung
3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)
300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.
2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.
3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.
4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng