KRÄMIG KYCKLINGGRYTA Åsa Falkman Fredriksson

Ingredienser

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 msk kycklingfond

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

1 tsk timjan

lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)

Ca 2 dl vatten

1 1/2 msk honung

3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)

300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).

Gör så här

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!

Betyg (7 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.