0,5 gurka
3 dl naturell yoghurt, 10%
1 dl majonnäs
0,5 dl klippt gräslök
rivet skal av 1 citron
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
1. Skölj och tärna gurkan fint. Lägg den i ett durkslag och strö över litet salt. Låt stå 30 minuter.
2. Blanda gurka, yoghurt, majonnäs och gräslök. Tvätta citronen och riv skalet. Rör ned det i såsen och smaka av med salt och peppar.
3. Häll upp såsen och ringla över litet olja.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng