Botten:
7 dl Grahams kex (ca 2 paket)
100 g toffe choklad i bitar ( eller så kan du använda daim)
En nypa salt
1 dl farinsocker
220 g smält smör
3 dl chokladknoppar
Fyllning:
3 paket färskost
2,5 dl gräddfil
3,5 dl socker
1 msk vanilj
0,5 dl karamell topping (se recept nedan)
4 ägg lätt vispade
Garnering:
2,5 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 dl karamellsås
1 dl toffe bitar (eller daim)
Hemmagjord karamellsås:
1 dl socker
2 msk majssirap
3 msk smör
1,5 dl vispgrädde
Tänk er en krämig cheesecake med hemlagad karamell blandat med krispig toffe crunch och vispad grädde. Det vattnas ju i munnen bara man skriver det, ni kan ju bara tänka er hur gott det smakar...
Vi på myTaste fullkomligt älskar kakan som kommer från bloggen Yammie's Noshery. Bloggen är inspirerad av alla tänkbara bakverk i alla smaker och former och vi kan lova att recepten lämnar ingen oberörd.
Betyget på denna kaka av Yammie's faster var att "den är mycket godare än på The cheesecake factory" som för övrigt är en av de största bakkedjorna i USA, bättre betyg kan det ju inte bli, visst?
Gör så här:
Botten:
1) Förvärm ugnen till 150 grader.
2) Lägg ihop alla ingredisenserna utom chokladen, blanda väl och tryck sedan ut fyllningen i botten på en springform.
3) Strö över med chokladknopparna. Baka i ca fem minuter eller tills chokladen är smält, smeta sen ut chokladen över över en slickepott.
4) Ställ in i frysen.
Fyllning:
1) Vispa färskosten, sockret och gräddfilen i några minuter tills sockret är upplöst.
2) Tillsätt vanilj och karamellen och vispa ihop. Tillsätt ägg ett i taget och vispa tills allt är blandat.
3) Ta ett par våta kökshandukar och vira in formen i innan du häller i smeten, detta är för att kakan gräddas jämnare.
4) Grädda kakan i ugnen i 1 timme och 20 minuter. När den är klar kommer den fortfarande att vara lös i mitten.
5) Stäng av ugnen och låt kakan vara kvar men låt luckan stå öppen ca 3 cm och lämna den där i ca 30 minuter så kakan svalnar långsamt.
6) Ta ut kakan från ugnen och låt svalna i ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp i 6 timmar eller över natten.
Garnering:
1) Vispa grädden och sockret i en kyld skål tills det är styva toppar.
2) Kombinera karamellsåsen och 1 dl toffe bitar (eller daim) på toppen av den kylda kakan och smeta ut.
3) Spritsa grädde längs kanten och garnera med ännu mer toffe bitar (eller daim) på kakan.
Hemmagjord karamellsås:
1) Blanda socker och sirap i en panna.
2) Koka på medium värme, rör om ibland med en gummispatel. När det är karamellfärgat, tillsätt smöret och rör om tills smöret smälts.
3) Tillsätt grädden och rör om tills den är kombinerad.
4) Ta tillbaka det till värmen om du får klumpar och rör om det tills de är upplösta.
Förvara i kylskåpet om det inte används direkt!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar