Placeholder

Köttfärssås

Ingredienser

4-500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
1 dl rött vin
1 köttbuljongstärning (kalvbuljong)
400 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
0,5 torkad timjan
1 lagerblad
Ev lite soja
Svartpeppar och salt

Gör så här

1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.

2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.

3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.

4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.

5. I med tomatkross, oregano, timjan, köttbuljong, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.