4-500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
1 dl rött vin
1 köttbuljongstärning (kalvbuljong)
400 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
0,5 torkad timjan
1 lagerblad
Ev lite soja
Svartpeppar och salt
1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.
3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
5. I med tomatkross, oregano, timjan, köttbuljong, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria