300 g kall kokt potatis
– 2 ägg
– 2 dl mjölk
– ½ tsk malen gurkmeja
– ½ dl riven ost, 31%, 20 g
Färssås
– ½ gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 1 morot, 100 g
– 200 g nötfärs
– ½ msk smör
– 1 tsk curry
– 2 msk mango chutney
– salt, svartpeppar
Servering
– krispig grönsallad
Skiva potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
2. Färssås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt. Stek färsen i smör tills den är smulig. Stek med lök, vitlök och morot några min tillsammans med curryn. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
3. Lägg hälften av färsen i en ugnsform. Lägg på den skivade potatisen och sedan resterande färs. Häll på äggstanningen och strö över osten. Tillaga i 200°, ca 25 min. Servera med sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar