Köttfärsgratäng med potatis

Ingredienser

300 g kall kokt potatis
– 2 ägg
– 2 dl mjölk
– ½ tsk malen gurkmeja
– ½ dl riven ost, 31%, 20 g
Färssås
– ½ gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 1 morot, 100 g
– 200 g nötfärs
– ½ msk smör
– 1 tsk curry
– 2 msk mango chutney
– salt, svartpeppar
Servering
– krispig grönsallad

Gör så här

Skiva potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
2. Färssås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt. Stek färsen i smör tills den är smulig. Stek med lök, vitlök och morot några min tillsammans med curryn. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
3. Lägg hälften av färsen i en ugnsform. Lägg på den skivade potatisen och sedan resterande färs. Häll på äggstanningen och strö över osten. Tillaga i 200°, ca 25 min. Servera med sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.