Köttfärsgratäng med duchessepotatis Jennys matblogg

Ingredienser

Det här behöver du till en stekpanna:
1/2 kilo potatis
1/2 dl grädde
2 äggulor
salt & peppar

Köttfärsåsen:
smör
1 liten finhackad lök
1 pressad vitlök
600 gram köttfärs
2 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk chilisås
1 kryddmått timjan
salt & peppar

Gör så här

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka potatisen i saltat vatten. Hetta upp en stekpanna och fräs löken mjuk, vänd ner köttfärsen och stek den klar. Vänd ner tomatpure, crème fraîche, fond, chilisås & kryddor & låt sjuda upp. När potatisen är mjuk så gör du mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Spritsa eller klicka ut moset längst kanterna i en stekpanna, och lägg sedan köttfärsröran i mitten. Strö över ost och gratinera i 10- 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

Klar att servera!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.