Placeholder

Kotlettpanna med äpple och cidersås

Ingredienser

2 fläskkotletter
1 tsk smör
salt
svartpeppar
2 dl äppelcider
1 dl minifraîche
1 msk brun maizenaredning
2 tsk koncentrerad kalvfond
1 tsk soya
1 tärnat äpple
0,5 röd paprika i bitar
1 msk hackad persilja

Servering:
kokt broccoli
kokt potatis

Gör så här

1. Torka av köttet med hushållspapper. Snitta ev fettkanter, så ligger köttet plant i stekpannan när du steker. Hetta upp smöret i pannan och lägg i kotletterna.

2. Stek ca 3 minuter/sida. Salta och peppra köttet under tiden. Ta upp kotletterna och lägg dem på en tallrik.

3. Häll cider i pannan och rör om. Blanda ned minifraîche, brun redning, kalvfond, soya och äppeltärningar. Låt såsen koka under omrörning.

4. Lägg tillbaka kotletterna i såsen och strö över paprika och persilja. Servera som ovan.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr