Placeholder

Kotlett i svamp- och tomatsås

Ingredienser

1 pkt bacon
4 fläskkotletter med ben,
600 - 700 g
salt
peppar
smör till stekning
200 g skivade champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 hackade tomater
1 litet knippe persilja
eller färsk timjan
2 dl valfri grönsaksbuljong
3 dl valfri kokbar grädde
maizena mörk redning
vid behov

Gör så här

1. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Hacka i bitar när det svalnat något. Krydda de rumstempererade kotletterna med salt och peppar och bryn dem i smör på båda sidor till fin färg. Ta upp dem.

2. Stek svamp och fint rivna vitlöksklyftor. Lägg i hackad tomat, bacon och persilja och krydda med salt och peppar. Lägg upp hälften i en separat skål.

3. Tillsätt buljong och grädde och puttra samman såsen minst 5 minuter. Smaka ev av med mer kryddor och red av till önskad konsistens. Lägg ned kotletterna i såsen och låt dem puttra med tills de är klara.

4. Toppa med resterande svampröra och garnera ev med persilja. Servera kokt potatis, ris eller rostade grönsaker till, och gärna en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.