1 pkt bacon
4 fläskkotletter med ben,
600 - 700 g
salt
peppar
smör till stekning
200 g skivade champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 hackade tomater
1 litet knippe persilja
eller färsk timjan
2 dl valfri grönsaksbuljong
3 dl valfri kokbar grädde
maizena mörk redning
vid behov
1. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Hacka i bitar när det svalnat något. Krydda de rumstempererade kotletterna med salt och peppar och bryn dem i smör på båda sidor till fin färg. Ta upp dem.
2. Stek svamp och fint rivna vitlöksklyftor. Lägg i hackad tomat, bacon och persilja och krydda med salt och peppar. Lägg upp hälften i en separat skål.
3. Tillsätt buljong och grädde och puttra samman såsen minst 5 minuter. Smaka ev av med mer kryddor och red av till önskad konsistens. Lägg ned kotletterna i såsen och låt dem puttra med tills de är klara.
4. Toppa med resterande svampröra och garnera ev med persilja. Servera kokt potatis, ris eller rostade grönsaker till, och gärna en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar