6 - 8 normalstora potatisar
1 dl riven parmesan
25 g smör
1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt
peppar
400 g falukorv
1 rödlök
ca 1,5 msk dijonsenap
ca 2 msk tomatpuré
ca 3 msk crème fraîche
riven ost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med gaffel eller potatisstöt, rör ned parmesan, grädde, mjölk, salt och peppar och vispa till ett luftigt mos.
3. Skiva löken, skär korven i skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt dijonsenap, tomatpuré och crème fraîche och rör om tills allt är ordentligt blandat.
4. Lägg moset på ena sidan i en ugnsfast form och falukorvsblandningen på den andra. Strö riven ost över korven och gratinera ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng