Catarina König
https://www.koket.se/korvstroganoff-extra-allt
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
400-500 g kabanosskorv
200 g romanticatomater
2 msk tomatpuré
1-2 tsk torkad timjan
0,5 grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
0,5 dl saltgurka
salt
svartpeppar, nymalen
Till servering
4 port havreris
färsk timjan, till garnering
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka som vänds ner precis före servering.
Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och strimla löken och finhacka vitlöken.
Fräs löken glansig och mjuk i smör i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Ta upp och lägg på ett fat.
Skär tomaterna i klyftor.
Skär korven i slantar. Stek i pannan till fin färg. Tillsätt den stekta löken, tomater och tomatpuré, låt fräsa ihop.
Tillsätt torkad timjan, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt koka ihop och tillsätt sedan crème fraiche för att öka syran i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Dela saltgurkorna på längden och skär sedan i mindre bitar. Vänd ner saltgurkan precis före servering.
Lägg upp och garnera med färsk timjan. Bjud med havreris och gärna en grönsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng