3 purjolökar
2 msk smör
1 burk majskorn, ca 300 g
salt
vitpeppar
4 frukostkorvar
eller 400 g falukorv
1. Skölj purjolöken väl och skär den i knappt cm-tjocka skivor. Fräs dem i smör i en kastrull några minuter.
2. Blanda i majsen och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Skär korven i skivor, fräs hastigt upp dem i en stekpanna och blanda dem i grytan eller servera dem till som lunch- eller supérätt.
4. Med kokt potatis eller potatismos till passar rätten som middagsmat.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng