FYLLNING
250 g urkärnade körsbär (syrliga)
0,75 dl socker
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
DEG
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
110 g mjölblandning för kakor*
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
* Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
110 g (2 dl) ljust rismjöl
110 g (2 dl) havremjöl
90 g (2 dl) mandelmjöl
55 g (1 dl) kokosmjöl
180 g (3 dl) potatismjöl
3 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Häll i övriga ingredienser till degen och blanda.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke. Häll fyllningen i en form med en diameter på 20 cm. Klicka ut degen jämnt över fyllningen.
Grädda i 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng