Körsbärskaka (glutenfri)

Ingredienser

FYLLNING
250 g urkärnade körsbär (syrliga)
0,75 dl socker
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk majsstärkelse

DEG
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
110 g mjölblandning för kakor*
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt

* Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
110 g (2 dl) ljust rismjöl
110 g (2 dl) havremjöl
90 g (2 dl) mandelmjöl
55 g (1 dl) kokosmjöl
180 g (3 dl) potatismjöl
3 msk majsstärkelse

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Häll i övriga ingredienser till degen och blanda.

Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke. Häll fyllningen i en form med en diameter på 20 cm. Klicka ut degen jämnt över fyllningen.

Grädda i 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.