FYLLNING
250 g urkärnade körsbär (syrliga)
0,75 dl socker
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
DEG
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
110 g mjölblandning för kakor*
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
* Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
110 g (2 dl) ljust rismjöl
110 g (2 dl) havremjöl
90 g (2 dl) mandelmjöl
55 g (1 dl) kokosmjöl
180 g (3 dl) potatismjöl
3 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Häll i övriga ingredienser till degen och blanda.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke. Häll fyllningen i en form med en diameter på 20 cm. Klicka ut degen jämnt över fyllningen.
Grädda i 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk