Kajas ljuvliga kolasås med en skvätt glögg

Ingredienser

50 g smör
1½ dl socker
2 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
3 msk Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Vaniljglass
Lingon

Gör så här

En ljuvligt och juligt god glassdessert med kolasås toppad med lingon!

1. Smält smöret. Tillsätt alla ingredienser och låt koka under omrörning i ca 10 minuter.

2. Häll över i en bunke och kyl ner.

3. Servera med vaniljglass och strö över lingon.

Av: Kaja, kajabaker.se och Petter Bäcklund, Allt om Mat

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.