2,5 dl äppelmos
1 dl sirap
½ msk pomeransskal
½ msk anis
½ msk fänkål
2,5 dl filmjölk
50 g jäst
½ msk salt
5 dl rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1.Blanda äppelmos, sirap och kryddorna i en kastrull, låt koka upp. Tillsätt filmjölk och låt svalna till fingervarmt.
2.Smula i jästen, tillsätt salt och blanda. Tillsätt mjöl, blanda ihop till en deg och låt jäsa.
3.Forma degen till två limpor, låt jäsa.
4.Pensla de jästa limporna med sirapsvatten och grädda i 175 C ungefär en timme.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Saftigt julbröd med pomerans
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä…
Juliga kalkonköttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
Mozzarellabröd Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg riven mozzarella…
Julbröd med vörtsmak
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…
PASTA MED SOLTORKAD TOMAT- OCH SKINKSÅS PUBLICERAT PÅ 6 juli, 2021 av Mirre – Sweetwords
Gör så här Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Skär champinjoner…
HEMGJORD JULSENAP
1. Blanda senapsfrön, vatten och ättiksprit i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå…
Krämig julgröt
1. Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet, men byt ut vattnet mot valfri mjölk. 2.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier