Torra ingredienser
3 dl mandelmjöl
1 dl nyponskalsmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk fiberhusk
0,5 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
2 tsk ingefära
2 tsk mald nejlika
1 msk pomeransskal
1,5 msk brödkryddor
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
ev.0,5 dl tranbär/russin
2 tsk bikarbonat
1 msk äppelcidervinäger
Blöta ingredienser
4-6 st ägg (beroende på storlek)
2 dl vatten
1 msk agave-/lönnsirap/honung
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, avsluta med bikarbonat och äcv så att det fräser.
3. Vispa samman äggen, vattnet och sötningen i en annan bunke
4. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör samman till en smet
5. Klä en brödform med bakplåtspapper
6. Klicka i smeten och tryck till så att den fördelar sig i hela formen
7. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-30 minuter (kontrollera med en provsticka så att brödet är klart)
Detta är en blandning av Paleoskafferiets Julbröd och Hanna Göranssons Kryddigt julbröd, samt lite inspiration från Nillas Kitchen's Glutenfritt Vörtbröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Saftigt julbröd med pomerans
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä…
Juliga kalkonköttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
Mozzarellabröd Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg riven mozzarella…
Julbröd med vörtsmak
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…
PASTA MED SOLTORKAD TOMAT- OCH SKINKSÅS PUBLICERAT PÅ 6 juli, 2021 av Mirre – Sweetwords
Gör så här Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Skär champinjoner…
HEMGJORD JULSENAP
1. Blanda senapsfrön, vatten och ättiksprit i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå…
Krämig julgröt
1. Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet, men byt ut vattnet mot valfri mjölk. 2.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier