1 kg kyckling (filé, lår, klubba e t c)
200 g bacon
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
1 kruka persilja
salt
peppar
maizena
1. Skär kycklingen i grövre bitar. Bryn med finskuren bacon och vitlök i en rymlig stekpanna med smör.
2. Tillsätt senap, fond, crème fraîche och grädde och låt sjuda på låg värme 15 - 20 minuter. Red av såsen för tjockare konsistens.
3. Finhacka persiljan och blanda ned. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokt potatis och vinbärsgelé.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…