1 stor kyckling
salt
peppar
1 tsk rosmarin
1 - 2 klyftor vitlök
25 g smält smör
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
0,5 dl hackad persilja
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Gnid in den med salt och peppar. Strö hackad vitlök och rosmarin både på och inuti kycklingen.
3. Pensla kycklingen med smält smör och stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Lägg upp den på ett värmetåligt fat.
4. Vispa ur ugnsformen med buljongen och sila ned skyn i en kastrull. Späd med grädden och koka ihop. Strö på persilja och servera såsen med kycklingen och ditt favorittillbehör.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng