1 stor kyckling
salt
peppar
1 tsk rosmarin
1 - 2 klyftor vitlök
25 g smält smör
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
0,5 dl hackad persilja
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Gnid in den med salt och peppar. Strö hackad vitlök och rosmarin både på och inuti kycklingen.
3. Pensla kycklingen med smält smör och stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Lägg upp den på ett värmetåligt fat.
4. Vispa ur ugnsformen med buljongen och sila ned skyn i en kastrull. Späd med grädden och koka ihop. Strö på persilja och servera såsen med kycklingen och ditt favorittillbehör.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…