Helgrillad tufo med jordnötssås.

Ingredienser

Jordnötssås
1 msk riven ingefära
1 klyfta vitlök
1 msk limesaft
1 1/2 dl saltade jordnötter
2 krm spiskummin
165 ml kokosmjölk

Grill (eller ugnsrosta)
8 färska lökar
1 zucchini
2 pak choi
2 röd paprika
ca 450 g tofu
2 msk olivolja
salt och peppar

Tillbehör
mungbönsgroddar
isbergssallad

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Jordnötssås: Skala och riv ingefäran och vitlöken. Pressa ur limesaften.

2. Mixa ihop alla ingredienserna till dressingen.

3. Grill (eller ugnsrosta): Ansa löken. Skär zucchinin i två centimeter tjocka skivor. Dela pak choien i halvor.

4. Pensla grönsakerna och tofun med olivoljan. Salta och peppra.

5. Börja med att grilla tofun, låt den ligga tills den släpper från gallret och vänd den sedan. Grilla sedan resten av grönsakerna.

Tillbehör: Servera med mungbönsgroddar och isbergssallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.