Placeholder

Hasselbackspotatis med bacon och ost

Ingredienser

4 bakpotatisar
2 pkt bacon
200 g skivad ost
1 röd paprika
1 msk flingsalt
2 msk hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva potatisen i ca 4 mm tjocka skivor men skär inte igenom. Potatisen ska sitta ihop i botten.

3. Lägg dem på ett ugnsfat och stek längst ned i ugnen ca 1 timme tills potatisen är precis mjuk, men inte mosig.

4. Mjukstek baconet och dela det på mitten. Skär ost och paprika i bitar. Ta potatisen ur ugnen, strö över salt och stick in växelvis bacon, ost och paprika i skårorna.

5. Sätt in potatisen i ugnen igen ca 5 minuter eller tills osten smält ned litet. Strö persilja över och servera som ensamrätt.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.