Placeholder

Härlig kycklinggryta

Ingredienser

1 kg kycklinglårfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk hela tomater
saft av 1 citron
500 g champinjoner
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 burk stora vita bönor
250 g haricots verts

Gör så här

1. Putsa och skär kycklingen i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja i en gryta. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.

2. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och citronsaft. Låt puttra under lock 20 - 30 minuter.

3. Ansa och skär svampen i skivor och stek på hög värme i smör. Krydda med salt och vitpeppar.

4. Häll bönorna i en sil och skölj väl med kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 minuter.

5. Servera grytan med bröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.