1 kg kycklinglårfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk hela tomater
saft av 1 citron
500 g champinjoner
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 burk stora vita bönor
250 g haricots verts
1. Putsa och skär kycklingen i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja i en gryta. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.
2. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och citronsaft. Låt puttra under lock 20 - 30 minuter.
3. Ansa och skär svampen i skivor och stek på hög värme i smör. Krydda med salt och vitpeppar.
4. Häll bönorna i en sil och skölj väl med kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 minuter.
5. Servera grytan med bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria