4 Personer
500 g Lax, skinn- och benfri
1 burk Kräftstjärtar I lag (385 g)
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
0,5 dl Hackad dill
0,5 dl Hackad gräslök
1 msk Smör
Potatismos med rostad schalottenlök
1 kg Potatis, mjölig
1 msk Smör
3 st Schalottenlök
2 dl Mjölk
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Saffranssås
0,25 g Saffran
1,25 dl Torrt vitt vin
0,25 dl Vatten
0,75 st Fiskbuljontärning
1 dl Creme Fraiche
Tillbehör
1 st Röd paprika
200 g Sockerärtor
1 Skär lax och kräftstjärtar i små tärningar
Blanda med salt, peppar, dill och gräslök.
Ställ åt sidan.
2 Skala och koka potatisen. Skala och hacka
schalottenlök fint, fräs i smöret. Lätt brynt.
Tillsätt mjölken, låt bli varm.
Ånga av potatisen. Stöt potatisen, späd med
den varma mjölken med löken.
Salta och peppra.
3 Sås. Blanda saffran, vin, vatten och buljong-
tärning. Låt koka ihop till 1 dl återstår.
Vispa ner creme fraiche och koka någon
minut. Ställ åt sidan.
4 Tillbehör. Koka upp lättsaltat vatten. Skär
paprikan i bitar. Koka paprikan och socker-
ärtor c:a 1 minut. Häll av vatten.
5 Forma 4 "puckar" av lax- och kräftorna
med händerna. Stek 1-2 min på vår sida
i smör. Värm under tiden sås och mös.
Lägg upp på varma tallrikar.
Dekorera med sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng