1,5 kg fläskkotlett i bit
eller karré
5 kryddnejlikor
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
1 apelsin
3,5 dl vatten
Sås:
4 dl steksky + vatten
1 buljongtärning
1,5 dl grädde
pressad saft av 1 apelsin
2,5 msk vetemjöl + vatten
1. Torka av köttet och stick ned nejlikorna. Bryn väl i litet smör i en stekgryta. Salta och peppra.
2. Skala och skiva apelsinen. Lägg apelsinskivorna ovanpå köttet. Späd med litet vatten och låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 1,5 - 2 timmar. Späd med vatten då och då under stektiden.
3. Använder du köttermometer ska den visa 85 grader. Ta upp köttet och linda in det i aluminiumfolie. Låt det vila 10 - 15 minuter.
4. Sila skyn och mät upp den. Späd ev med vatten och buljongtärning. Låt det koka upp. Rör ut mjölet med kallt vatten. Vispa ned det i skyn. Tillsätt grädde och låt såsen koka under omrörning 3 - 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och smaka av.
5. Skär bort benet från köttet och skiva det. Garnera med apelsin. Bjud lättkokta grönsaker, potatis och sås till.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria