Placeholder

Grytstekt kotlett med apelsingräddsås

Ingredienser

1,5 kg fläskkotlett i bit
eller karré
5 kryddnejlikor
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
1 apelsin
3,5 dl vatten

Sås:
4 dl steksky + vatten
1 buljongtärning
1,5 dl grädde
pressad saft av 1 apelsin
2,5 msk vetemjöl + vatten

Gör så här

1. Torka av köttet och stick ned nejlikorna. Bryn väl i litet smör i en stekgryta. Salta och peppra.

2. Skala och skiva apelsinen. Lägg apelsinskivorna ovanpå köttet. Späd med litet vatten och låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 1,5 - 2 timmar. Späd med vatten då och då under stektiden.

3. Använder du köttermometer ska den visa 85 grader. Ta upp köttet och linda in det i aluminiumfolie. Låt det vila 10 - 15 minuter.

4. Sila skyn och mät upp den. Späd ev med vatten och buljongtärning. Låt det koka upp. Rör ut mjölet med kallt vatten. Vispa ned det i skyn. Tillsätt grädde och låt såsen koka under omrörning 3 - 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och smaka av.

5. Skär bort benet från köttet och skiva det. Garnera med apelsin. Bjud lättkokta grönsaker, potatis och sås till.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.