Placeholder

Gratinerad kyckling med ris

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
3 msk chilisås
1 msk senap
0,5 kruka basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter/sida, krydda med salt och peppar och lägg filéerna i en ugnssäker form.

3. Koka upp grädden med chilisås och senap. Grovhacka basilikan och rör ned den i såsen. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingfiléerna.

4. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, ca 25 minuter.

5. Servera kycklingen med kokt ris och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr