6 - 8 potatisar, ca 600 g
1 morot
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2,5 dl mellangrädde
1. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsrivet och platta ut det hela i pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
2. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft litet på potatisen så att grädden rinner ned. Stek på svag värme ytterligare 10 - 12 minuter.
3. Gott som ensamrätt med bara en sallad eller till kött-, kyckling- eller korvrätter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…