Placeholder

Gräddig potatiskaka

Ingredienser

6 - 8 potatisar, ca 600 g
1 morot
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2,5 dl mellangrädde

Gör så här

1. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsrivet och platta ut det hela i pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.

2. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft litet på potatisen så att grädden rinner ned. Stek på svag värme ytterligare 10 - 12 minuter.

3. Gott som ensamrätt med bara en sallad eller till kött-, kyckling- eller korvrätter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.