Glutenfri himmelsk raw food kladdkaka

Ingredienser

Botten
5 dl valnötter
2,5 dl dadlar
2 msk kakao
0,5 dl Kokos
Fyllning
5 dl Naturella cashewnötter
0,8 dl kakao
0,8 dl agavesirap
0,8 dl kokosolja
0,5 dl pistagenötter, rostade, alt. kakao

Gör så här

Botten

1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman.
2. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Formen jag använde var 18 cm med löstagbar kant.
Fyllning

1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
2. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
3. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar. Dekorera med finhackade pistagenötter eller kakao och ekologiska färska blommor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.