Kladdkakan:
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl mjölmix (Jag använde Lailas Mjölmix)
175 g smält smör
Fyllning:
200 g kokos (ca en påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk
Topping:
200 g mjölkchoklad
1 dl laktosfri vispgrädde
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda socker och ägg tills det blir poröst. Blanda därefter ner de andra torra ingredienserna och blanda tills det inte är mjöligt. Häll sedan i de smälta smöret och vispa in det lite till. Smöra formen du ska använda och häll sedan i smeten. Jag rekommenderar en rund form med avtagbar sida. Grädda sedan mitt i ugnen i 20 minuter och lägg den sedan i kylskåpet i 10-15 minuter.
När det är 5 minuter kvar innan du ska ta ut kakan ur kylskåpet kan du börja blanda sedan kokosen och den kondenserade mjölken i en bunke så att det blir en smet. Bre sedan ut kokossmeten på kakan så jämt och försiktigt som möjligt. Smält sedan mjölkchokladen och grädden i ett vattenbad. Bre över såsen på kakan och låt det stelna innan du lägger in den i kylskåpet i 15-20 minuter.
För att se steg för steg gå in på:
http://nouw.com/ivaakaevska/glutenfri-bountykladdkaka-24051586?cache=585478593
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk