Ingredienser, 2 port.:
200 g halloumi
olja att fritera i
Gör så här:
Skär halloumin i mindre bitar. Hetta upp oljan (till 180 grader brukar man säga, men jag mäter aldrig temperaturen. Men använd gärna en stektermometer om du vill!) och sänk ner halloumibitarna i en fritöskorg eller pastainsats (jag använder en som liknar denna från Ikea). Fritera tills osten blir gyllenbrun.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Halloumi masala
Lägg nötterna i en skål med kokhett vatten minst 10 minuter Stek halloumi så att…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Friterad halloumi med hjortronsylt
Gör så här Skär halloumin i bitar, du bestämmer själv form och storlek. Förbered panering…
Baconlindad halloumi
Gör så här Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. Grilla…
Friterade vannamei-räkor
Gör så här Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en…
Friterad kyckling & vannameiräkor med sötsursås
45 min Kyckling 6 port. Skriv ut Spara Gilla (1) Inköpslista Gör så här 1…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier