1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk hela konserverade tomater
2msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
1 msk Garam masala
2-3 dl matgrädde
1 paket halloumi
Salt
1dl cashewnötter
( färsk bladspenat om man vill )
Till servering Naanbröd, alternativt ris
Lägg nötterna i en skål med kokhett vatten minst 10 minuter
Stek halloumi så att den får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök. Börja med att steka gul lök i lite smör så den blir mjuk.
Lägg i vitlök, riven ingefära och kryddor. Låt fräsa cirka 1 min under omrörning.
Tillsätt tomater, nötterna, och 2 dl vatten. Låt koka 10 minuter.
Häll blandningen i en mixer och mixa slät.
Häll tillbaka i grytan och tillsätt grädden och värm upp. Tillsätt mer garam masala och salt efter smak. Låt sjuda ca 3 min. Lägg i osten samt spenat.
Serveras med naanbröd och/eller ris
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Friterad halloumi med hjortronsylt
Gör så här Skär halloumin i bitar, du bestämmer själv form och storlek. Förbered panering…
Friterad halloumi
Gör så här: Skär halloumin i mindre bitar. Hetta upp oljan (till 180 grader brukar…
Baconlindad halloumi
Gör så här Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. Grilla…
Halloumi-plättar
Riv halloumi, blanda i ägg. Stek 6 plättar och toppa!
Halloumitacos
Tärna halloumin och stek till gyllenbrun. Tillsätt bönor och krydda och stek till önskad konsistens.
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng