Ingredienser
portioner4 portioner
1 förp halloumiost
2 dl pankoströbröd
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 l frityrolja
1 förp valfri hjortronsylt
Gör så här
Skär halloumin i bitar, du bestämmer själv form och storlek.
Förbered panering genom att slå sönder äggen i en skål och lägg fram mjöl och pankoströbröd.
Panera osten först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd. Gör det gärna dubbelt, d.v.s. ett varv till i ägg och panko.
Hetta upp oljan till 180 grader. Se till att du har locket framme (för att kväva eventuella lågor) och att spisfläkten är avstängd. Var uppmärksam när du fritera osten. Temperaturen på oljan ska inte sjunka.Osten behöver bara friteras några minuter, tills ströbrödet fått fin färg.
Lägg sedan den friterade osten på ett fat med papper så oljan rinner av.
Frityroljan ska sedan bli helt kall, den kan sedan silas genom en finmaskig sil och kan sparas till ett annat tillfälle. Servera osten tillsammans med god hjortronsylt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Halloumi masala
Lägg nötterna i en skål med kokhett vatten minst 10 minuter Stek halloumi så att…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Friterad halloumi
Gör så här: Skär halloumin i mindre bitar. Hetta upp oljan (till 180 grader brukar…
Baconlindad halloumi
Gör så här Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. Grilla…
Friterade vannamei-räkor
Gör så här Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en…
Friterad kyckling & vannameiräkor med sötsursås
45 min Kyckling 6 port. Skriv ut Spara Gilla (1) Inköpslista Gör så här 1…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier