1 kruka Färsk Basilika
1 kruka Färsk Timjan
1 kruka Färsk Rosmarin
100g smör
1/2 dl olivolja
1 Stor solovitlök
1 Lime
Havssalt
Svartpeppar
Börja med att:
Mät upp smöret och låt det sakta smälta på svag värme, i en kastrull. Se upp så det inte blir brynt.
Under tiden:
Skala vitlöken.
Riv skalet på Limen. Var försiktig så du inte river in till det vita, för att slippa den beska smaken. Hacka skalet fint.
Plocka bladen från de färska örterna. Viktigt är att inga stjälkar får komma med. Rosmarinen behöver du bara bladen från drygt halva plantan.
Hacka alla örtbladen fint, tillsammans med den skalade vitlöken. Du kan med fördel använda en matberedare.
När örterna och vitlöken är fint hackade häller du ner smöret i tunn stråle under kraftig omrörning.
När du fått en fin smet tillsätter du även olivoljan med tunn stråle under kraftig omrörning.
Tillsätt även saften av en Lime och även det hackade skalet.
Smaka av med salt och peppar.
Tänk på att havssalt är progressivt, vilket gör att det lätt kan bli för salt när det får stå. Salta gärna lite mindre och komplettera innan användning.
Ställ åt sidan för att vila i rumstemperatur.
Du kan med fördel tillreda denna marinad dagen innan och låta den vila över natten. Glöm dock inte att ta ur den ur kylskåpet minst 2 timmar innan användning. Gärna redan på morgonen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng