4 kycklingfiléer
Panering:
2 skivor vitt bröd
3 msk vetemjöl
2,5 dl riven Svecia
1 ägg
salt
Sås:
1,5 dl tjock yoghurt
2,5 dl crème av soltorkade tomater
salt
1. Dela varje kycklingfilé mitt i till två tunna halvor. Dela ev en gång till rakt över. Salta lätt.
2. Mixa brödet till smulor. Blanda med mjöl och riven ost. Blandningen ska vara luftig och helt utan klumpar. Lägg på tallrik.
3. Vispa ägget lätt med en aning salt. Vänd kycklingbitarna först i ägget, sedan i ostblandningen. Var noggrann så att paneringen täcker.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin, gyllenbrun yta på medelvärme. Rör ihop ingredienserna till såsen.
5. Servera kycklingen nystekt med såsen, ugnsrostade rotsaker och citron att pressa över.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…