4 kycklingfiléer
Panering:
2 skivor vitt bröd
3 msk vetemjöl
2,5 dl riven Svecia
1 ägg
salt
Sås:
1,5 dl tjock yoghurt
2,5 dl crème av soltorkade tomater
salt
1. Dela varje kycklingfilé mitt i till två tunna halvor. Dela ev en gång till rakt över. Salta lätt.
2. Mixa brödet till smulor. Blanda med mjöl och riven ost. Blandningen ska vara luftig och helt utan klumpar. Lägg på tallrik.
3. Vispa ägget lätt med en aning salt. Vänd kycklingbitarna först i ägget, sedan i ostblandningen. Var noggrann så att paneringen täcker.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin, gyllenbrun yta på medelvärme. Rör ihop ingredienserna till såsen.
5. Servera kycklingen nystekt med såsen, ugnsrostade rotsaker och citron att pressa över.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng