Placeholder

Frasigt ostpanerad kycklingfilé

Ingredienser

4 kycklingfiléer

Panering:
2 skivor vitt bröd
3 msk vetemjöl
2,5 dl riven Svecia
1 ägg
salt

Sås:
1,5 dl tjock yoghurt
2,5 dl crème av soltorkade tomater
salt

Gör så här

1. Dela varje kycklingfilé mitt i till två tunna halvor. Dela ev en gång till rakt över. Salta lätt.

2. Mixa brödet till smulor. Blanda med mjöl och riven ost. Blandningen ska vara luftig och helt utan klumpar. Lägg på tallrik.

3. Vispa ägget lätt med en aning salt. Vänd kycklingbitarna först i ägget, sedan i ostblandningen. Var noggrann så att paneringen täcker.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin, gyllenbrun yta på medelvärme. Rör ihop ingredienserna till såsen.

5. Servera kycklingen nystekt med såsen, ugnsrostade rotsaker och citron att pressa över.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.