Portioner: 4
125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten
4 portioner.
Ändras antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna vissa fall kan detta innebära att tillagningstiden behöver justeras.
1. Smält matfettet och låt det svalna.
2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Belgiska våfflor med gurkmeja
Mixa eller mortla alla kryddor fint. Mixa havregryn till mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och…
Kanelbullevåfflor Dante Zia
SÅ LAGAR DU Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör,…
Vegan våfflor
Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…
Vegan våfflor
Tillagning 1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av…
Våfflor ww
Vispa alla ingredienser förutom smör väl i en bunke. Värm ditt våffeljärn och pensla det…
Veganvåfflor
Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…
Våffla
Blanda torrvarorna i en bunke, vispa ner vatten ,vispa till en fast klumfri smet, tillsätt…
Våfflor
https://www.foodfolder.se/homemade-stockholm/frasvafflor/
Skurna lövkakor
Skurna