1 färsk kyckling, ca 1 kg,
eller ca 1 kg kycklingdelar
3 dl vispgrädde
4 msk dijonsenap
1 msk potatismjöl
rivet skal av 0,5 citron
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Om du använder hel kyckling, skär den i 4 bitar och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Blanda vispgrädde med senap, potatismjöl, citronskal, salt och peppar.
3. Häll blandningen över kycklingen och stek i ugn ca 40 minuter. Servera med kokt potatis eller ris och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng