800 g fläskkotletter
250 g champinjoner
4 dl vispgrädde
3 dl crème fraîche
1,5 msk dijonsenap
2 msk soya
1 msk krossad/mortlad grönpeppar
smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryn fläskkotletterna i smör, peppra dem gärna, och lägg över i en ugnsform. Fräs champinjonerna i smör ett par minuter och fördela dem över kotletterna.
3. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Smaka av såsen och häll den över köttet.
4. Ställ in i ugnen ca 30 minuter tills köttet är färdigt.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…