600 - 800 g fläskkotletter
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
4 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 - 2 tsk dijonsenap
1 - 2 tsk soya
10 småtomater eller 2 vanliga
1 pkt bacon
smör till stekning
peppar
torkad dragon
1. Strimla baconet i mindre bitar och stek i en panna. Lägg åt sidan. Bryn kotletterna i smör ett par minuter på varje sida, lägg över på en tallrik och låt de vila medan du förbereder såsen.
2. Fräs skivad rödlök och pressad vitlök i smör några minuter. Tillsätt grädde, crème fraîche, soya och senap och låt puttra ihop en kort stund. Smaka av med peppar.
3. Lägg kotletterna i såsen och låt det hela puttra ca 10 - 15 minuter tills fläskkotletterna är färdiga. Toppa med knaperstekt bacon och tomat i bitar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…