Placeholder

Fläskkotletter med gräddig dijonsås

Ingredienser

600 - 800 g fläskkotletter
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
4 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 - 2 tsk dijonsenap
1 - 2 tsk soya
10 småtomater eller 2 vanliga
1 pkt bacon
smör till stekning
peppar
torkad dragon

Gör så här

1. Strimla baconet i mindre bitar och stek i en panna. Lägg åt sidan. Bryn kotletterna i smör ett par minuter på varje sida, lägg över på en tallrik och låt de vila medan du förbereder såsen.

2. Fräs skivad rödlök och pressad vitlök i smör några minuter. Tillsätt grädde, crème fraîche, soya och senap och låt puttra ihop en kort stund. Smaka av med peppar.

3. Lägg kotletterna i såsen och låt det hela puttra ca 10 - 15 minuter tills fläskkotletterna är färdiga. Toppa med knaperstekt bacon och tomat i bitar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.