800 g fläskfilé
6 tomater
175 g rökt skinka
1 burk champinjoner, 400 g
3 dl vispgrädde
3 dl köttsky
ostskivor
grillkrydda
1. Skiva och stek tomaterna. Skär skinkan i små bitar och stek även den. Champinjonerna ska också stekas. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och krydda med grillkrydda. Bryn på båda sidor i stekpannan. Vispa ur med litet vatten och spara skyn.
2. Lägg tomater, fläskfilé, skinka och svamp i en smord, ugnsfast form. Slå över ca 3 dl köttsky och grädden. Täck med ostskivor. Gratinera i 225 - 250 grader ca 30 minuter.
3. Servera med ris och en god sallad.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…