1 stor fläskfilé
1 gul lök
200 g kantareller
200 g champinjoner
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärsgelé
salt
peppar
maizena
1. Ansa och skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Skär svampen i bitar. Stek köttet i smör i en panna till fin färg. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg över köttet i en gratängform. Fräs lök och svamp. Häll i grädde, soya, gelé och fond.
3. Red av såsen med litet maizena och häll såsen över köttet. Sätt in i 200 grader tills köttet är genomstekt, ta ut ur ugnen och strö över klippt persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng