Placeholder

Fläskfilé i ugn med svamp

Ingredienser

1 stor fläskfilé
1 gul lök
200 g kantareller
200 g champinjoner
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärsgelé
salt
peppar
maizena

Gör så här

1. Ansa och skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Skär svampen i bitar. Stek köttet i smör i en panna till fin färg. Krydda med salt och peppar.

2. Lägg över köttet i en gratängform. Fräs lök och svamp. Häll i grädde, soya, gelé och fond.

3. Red av såsen med litet maizena och häll såsen över köttet. Sätt in i 200 grader tills köttet är genomstekt, ta ut ur ugnen och strö över klippt persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr